Të jetosh në periferi mund të ju mbrojë nga sëmundja e demencës, thotë studimi i fundit.

Njerëzit në zonat më të varfra kishin më shumë gjasa të tregonin shenjat e hershme të sëmundjes së Alzheimerit sesa ata që jetonin në rrethe më të pasura, transmeton Klan Kosova.

Shkencëtarët besojnë se faktorë të tillë si ndotja, qasja e kufizuar në ushqim të shëndetshëm apo hapësirë për të ushtruar dhe nivelet e ulëta të arsimit në zonat e privuara mund të kenë një efekt të dëmshëm në shëndetin e trurit.

Ky studim është publikuar nga Shoqata e personave me Alzheimer në Londër.