Vazhdojnë replikat dhe kundër replikat mes deputeteve të VMRO- DPMNE-së dhe kryeparlamentarit, Talat Xhaferi. Kësaj radhe debat ishte për pikat në rend të ditës.

Deputeti i VMRO -DPMNE-së, akuzonte Xhaferin se ka thyer rregulloren, pasi që nuk ka vendosur si pikë e parë në rend të ditës raportin e Komisionit Evropian. Numri një i kuvendit, e rikujtoi Dimovskin se kjo praktikë ka qenë edhe kur ai nuk ka qenë kryetar i kuvendit.