DiasporaFlet n’Kamenicë dhe DiasporaFlet n’Gjilan.

Pas takimit në Suharekë, organizata jo-qeveritare Germin do të organizoj diskutimet e radhës me profesionistët e ftuar nga diaspora. Këto takime kanë për qëllim të njoftojnë nga afër të rinjët nga Kosova me diasporën përmes diskutimeve joformale në mes të të rinjve dhe profesionistëve shqiptarë që jetojnë jashtë, për të shkëmbyer eksperiencat dhe njohuritë.

Edicionin e dytë i këtyre takimeve, DiasporaFlet, do të mbahet në Kamenicë më datën 15 korrik në orën 18:00në The Wall Caffe/Bar.
Për të ndarë me ne përvojën e saj dhe për të diskutuar rreth përfshirjes së diasporës në ndërtimin e një të ardhmeje të përbashkët, folëse e takimit në Kamenicë është Suzanna Shkreli. Shkreli ishte kandidate e Partisë Demokratike në vitin 2016, për të përfaqësuar distriktin e 8-të të Miçiganit në Kongresin Amerikanë. Ajo ishte një nga 161 kandidatët e miratuar, e cilësuar nga presdenti Barak Obama si një lidere e fuqishme dhe e zgjuar. Ajo aktualisht  shërben si prokurore e qarkut Macomb në njësin për mbrotjen e fëmijëve,nga dhuna fizike dhe abuzimi seksual.

Përveq në qytetit e Kamenicës, Suzanna do të jetë e pranishme edhe në takimin DiasporaFlet n’Gjilan se bashkun e artistin Sali Musliu nga Frankfurti. DiasporFlet n’Gjilan do të mbahet me datën 17 Korrik në orën 18:00, në Byfen e Teatrit të qytetit.

Takimet e radhës do të mbahen në Prizren, Junik, Pejë, Ferizaj, Mitrovicë dhe Prishtinë.

E mirëpresim kontributin tuaj në këto takime përmes pyetjeve dhe sugjerimeve. Nëse jeni të interesuar të dini më shumë rreth këtyre ngjarjeve, na kontaktoni në [email protected] ose në Facebook (Germin).

Takimet DiasporaFlet n’Kamenicë dhe DiasporaFlet n’Gjilan përkrahen nga Friedrich Ebert Stiftung, Prishtina Office (FES).