Fëmijët në moshë të vogël kanë zakonin më të neveritshëm, për të cilën prindërit luftojnë shumë që t’ja heqin. Bëhet fjalë për gishtat në hundë dhe më pas lëpirja e tyre. Por mund të jetë vendim i gabuar i prindërve ndaj fëmijëve, kur u thuhet të heqin gishtin nga hunda, shkruan DailyMail

Ekspertët thonë se kjo praktikë e papërshtatshme, në fakt është e mirë për dhëmbët dhe shëndetin e përgjithshëm për fëmijët.

Ata besojnë se bakteret e mbledhura në hundë, nëse hahen mund të përmirësojnë sistemin imunitar të trupit.

Doktor Scott Napper, profesor i biokimisë në Universitetin Saskatcheëan në Kanada thotë se natyra e shtynë njeriun të bëjë veprime të ndryshme në dobi të shëndetit.
“Njerëzimi është zhvilluar në kushte shumë të këqija dhe ndoshta dëshira për ta mbajtur pastër vetëvetën nuk është duke shkuar në avantazhin tonë”, ka deklaruar ai.

Një tjetër studim i Institutit të Teknologjisë në Massachusetts në SHBA, ka zbuluar se mukusi i mbledhur në hundë ndihmon në parandalimin e infeksioneve duke mbajtur bakteret e këqija nën kontroll.

Global