Gjykata Shkupi 1 nuk ka marrë asnjë masë për arrestimin i ish-ministres së Elizabeta Kançeska-Milevska, ish-zëvendëskryeministri Vladimir Peshevski dhe kreu i Komunës së Gazi Babës, Toni Trajkovski.Gjykata vendosi për marrjen e pasaportave të tyre dhe të dyshuarit çdo javë e kanë detyrim të paraqiten në gjykatë, përcjell TetovaSot.

Gjykata Penale shpalli vendime të reja nga PSP-ja për zbatimin e ndalimit të ish-zyrtarëve. Ministrja i kulturës është akuzuar në rastin “Temder”, tenderët për Muzeun e VMRO-së. Ish-zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Peshevski është akuzuar për rastin ‘Trajektoria” për përzgjedhjen e një kompani për autostradat kineze. Trajkovski është akuzuar për rastin T.N.T për prishjen e kozmosit. Të katër të pandehurit e tjerë përveç Trajkovskit i janë  konfiskuar pasaportat.

Gjykata nuk ka vepruar ende mbi kërkesën për të arrestuar ish-kryeministrin dhe liderin e VMRO-DPMNE Nikolla Gruevski, ish Zyrtarët Sasho Mijalkov, Gordana Jankulloska, Mile Janakieski dhe Ish-sekretarët e Qeverisë, Martin Protugjer dhe Kiril Bozhinovski./TetovaSot/