Shumë njerëz ankohen e thonë që nuk arrijnë të mbajnë në mend lehtë, disa dorëzohen tërësisht nga memorizimi i diçkaje duke u shprehur që truri i tyre nuk mund të kap gjërat përmendësh.

Mirëpo, për mësim më të  lehtë dhe më të shpejtë duhet të ndiqen disa hapa të cilët ndihmojnë në mbamendje.

Ndoshta ju nuk jeni nga ata që nuk mbani mend por nuk dini mënyrën adekuate për memorizim në trurin tuaj.

Në videon e mëposhtme, keni dy mënyra të memorizimit.