Proteinat janë një burimi i mirë që ndihmojnë njerëzit që merren me tnes të mbajnë trupin në formë. Nëse jeni demoralizuar nga mungesa e progresit në palestër, përgjigjja nuk është përfshirje më e madhe në ushtrime, por duhet të rishqyrtoni sa proteina që konsumoni. Proteinat kanë një rol të rëndësishme në rigjenerimin e trupit dhe janë të rëndësishme për një shëndet të mirë dhe trup në formë. Nëse konsumohen më shumë proteina dhe më shpesh gjatë gjithë ditës do të bini në peshë dhe do të tresni yndyrën në zonën e barkut. Sipas studimeve duhet të konsumoni të paktën 20 gramë proteina me cilësi të lartë (nga burimet e kafshëve ose bimët) 4-6 herë në ditë. Konsumi i proteinave në këtë mënyrë stimulon sintezën e proteinave në qeliza, që rrit masën e shëndetshme muskulore. Dhe sa më shumë muskuj keni, aq më shumë kalori tretet trupi juaj. Ajo gjithashtu stimulon metabolizmin tuaj për të vepruar në një shkallë më të lartë të djegies dhe sinjalizon trurin që jeni të ngopur. Kjo do të thotë që natyrisht do të hani më pak kalori në përgjithësi, sepse proteina ju ngop.