Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike ([email protected])

Kur historia falsifikohet, lëndohet kujtesa e rëndësishme kolektive e shoqërisë. Unë në asnjë rrethanë nuk do ta vënja veten time në një situatë, që të bëhem personalisht i pasur në kurriz të Kombit dhe Vendit tim. Ata që e bëjnë këtë janë fëmijë të incestit, pedofilë, pederastë dhe lavire që meritojnë dënimin më të rëndë.

***

Shkollat e Shqipërisë në programin mësimor e censurojnë dhe falsifikojnë historinë e gjuhës, qenies, origjinës dhe civilizimit tonë antik që ajo të jetë në favor të fqinjëve, sidomos në lidhje me pseudo-historinë greke. Pseudoshkencëtarët shqipfolës, jo vetëm se nuk reagojnë seriozisht si Akademi e Shkencave për të mbrojtur të vërtetën kur zaptuesit grek dhe sllavo-ortodoks përvetësojnë vlerat dhe historinë pellazge/ilire pasardhësit e të cilëve jemi ne dhe vetëm ne shqiptarët autokton, por edhe i mbështesin gënjeshtrat dhe falsifikimet e nazistëve me arsyetimin se gjoja ne nuk kemi argumente ose prova të duhura për të provuar atë e këtë. Por çfarë argumente dhe prova të mirëfillta kanë pushtuesit e ardhur para disa dekadave nga Azia e Vogël dhe Kar-pateve?! Përgjigjuni o ju bastardë që vuani nga kompleksi i inferioritetit.

Kuptohet. Unë flas vetëm për ata krijesa që e kanë mizën nën kësulë. Për mizangrënësit dhe shërbëtorët e armiqve shekullor. Për ngordhësirat që nuk e kanë vendin në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë por në koshin e plehrave sepse nuk janë asgjë tjetër veçse mut.

***

Plehra janë edhe politik-bërësit anal-fabet shqipfolës të FYROM-it që i mashtruan votuesit kinse do ta barazojnë 100% gjuhën më të vjetër në botë me gjuhën false të  ardhacakëve, por tani llomotitin se gjuha shqipe ndoshta do të avancohet e jo barazohet.

Plehra janë gjithashtu edhe politik-bërësit dhe “akademikët” anal-fabet të Kosovës që mundohen të shpikin “kombin” imagjinar kosovar.

Plehra janë gjithë ata anal-fabet priftërinj ortodoks dhe hoxhallarë që propagandojnë dhe favorizojnë fenë në dëm të kombit duke mohuar shqiptarinë.

Plehra janë të gjithë ata ngordhësira që ushqehen me cofëtina. Vuajnë nga halucinacione se Shqipëria (natyrale) është pronë e tyre private e jo trashëgim i të gjithë shqiptarëve, prandaj mund të bëjnë me të çka të duan. Pjellë e keqe. Kopilë. Duhet të ndëshkohen.

***

Vendi dhe Kombi shqiptar janë në tkurrje e sipër si pasojë e copëtimit dhe ndarjes tragjike të trojeve etnike në Kongresin e Berlinit (1878) dhe Konferencën e Ambasadorëve në Londër (1913), nga ana e Gjermanisë, Anglisë, Francës, Rusisë, Austro-Hungarisë dhe Italisë. Një nga motivet e antipatisë ndaj nesh ishte edhe feja e shqiptarëve të komunitet mysliman. Kongresi i Berlinit u drejtua nga kancelari gjerman, pis-mileti Otto Bismark i cili deklaroi: “Nuk ekziston një komb shqiptar”.

***

Ju të nderuar që i keni lejuar vetvetes të manipuloheni nga plehrat, hiquni nga rruga e djallit. Përndryshe do të kaloni shumë më keq se tragjedia e boshnjakëve (1992-95) që sipas propagandës serbe donin islamizimin e vendit. Konfirmohen apo mohohen teoritë e mbulimeve gazetareske të Luftës në Bosnjë se Evropa e krishterë është mbrojtur nga rreziku islam pikërisht në atë vend.

Reflektoni. Mbështetuni në analogji. Mos thoni se nuk jeni paralajmëruar. Mos lejoni më shpëlarjen e mëtejshme të trurit juaj.

***

Çfarë është shpëlarje truri (ndërrim pikëpamjesh)?

Disa njerëz (terroristët islamik) i bashkëngjitin bomba trupit të vet për të vrarë të tjerët – dhe veten e tyre. Disa tjerë heqin dorë nga liritë e tyre për të ndjekur një udhëheqës të çmendur. Disa ndjekin ligjin e bandës me të cilën shoqërohen apo ligjet e klerikëve ekstremistë, edhe pse kjo nuk i shërben atyre.

Ne të gjithë i ekspozohemi ndikimit social. Por këtu unë po flas për ndikimin e shkallës ekstreme.

Shpëlarje truri është emri popullor i teknikave të ndryshme që janë përdorur për kontrollin sistematik dhe masiv psikologjik, ku personi nuk duhet vetëm të ndryshoj qëndrimet themelore dhe besimet, por gjithashtu të përfundoj për të menduar në mënyrë të pavarur, t`i jap fund bërjes së pyetjeve dhe le veten tërësisht të pranoj gjithçka.

Shpëlarje truri nënkupton që ti pasivizohesh mendërisht dhe pa asnjë pyetje bën atë që të kërkohet. Detyra jote do të jetë për të kënaqur udhëheqësin, apo nevojat e grupit. Detyra juaj e vetme është që t`i shërbeni dhe të mbroni liderin. Fjalët e tjetrit janë të “vërteta”. Ti je bërë një i burgosur mendor, një rob vartës. Ti ke përfunduar për të reflektuar mbi mundësitë dhe i jep fund shikimit të gjërave nga disa anë. Në vend të kësaj, e pyesësh vetveten: “Si do ai që unë të sillem tani”? “Çfarë do ta bëjë atë të zemëruar”? “Çfarë do ta bëjë atë të lumtur”?

Duhet t`i kalojmë sfidat e kësaj natyre. Në vend që të lejojmë kodoshët të kryejnë shpëlarjen e trurit tonë, me qëllim djallëzor për të shpërbërë gjuhën dhe identitetin tonë të lashtë, duhet të kundërpërgjigjemi adekuat dhe veprojmë fuqishëm për të mbrojtur kombin dhe vendin, të mësyjmë. Të përdori terminologjinë ushtarake: Mësymje, veprim luftarak që kryhet me forca të mëdha, të cilat hidhen në sulm e shkojnë përpara, duke shpartalluar e asgjësuar armikun me luftime e me beteja të njëpasnjëshme.

***

Të vetmit në gjithë rruzullin tokësor që kërkojnë identitetin e vet te të huajt janë shqiptarët. Ata të Shqipërisë së jugut te grekët ortodoks. Ndërkaq shqiptarët e Kosovës, Kosovës Lindore dhe FYROM-it, kërkojnë “shpëtimin” shpirtëror te arabët dhe turqit, sidomos te idhulli i tyre sulltan Erdogan, i cili para disa viteve ka deklaruar:

“Xhamitë janë kazermat tona, kupolat janë helmetat tona, minaret bajonetat tona dhe besimtarët ushtarët tanë”.

***

Gjuha është shënues i identitetit tënd

Gjuha thotë shumë se kush jemi ne, dhe ndoshta njëlloj në lidhje me atë se kush duam të jemi. Gjuha është identiteti, identiteti është gjuha. Gjuha zbulon se kush jeni, prejardhja juaj, gjinia, mosha dhe profesioni. Ne e përshtatim gjuhën sipas asaj se me cilin flasim, dhe gjuha gjithashtu ndryshon me ne. A mund ta fshehim veten pas gjuhës?

Psikologët e përcaktojnë identitetin si “… Besimet e vetëdijshme apo të pavetëdijshme që ka një individ për veten e tij.” Sociologët janë të përqendruar në atë se identiteti ynë është i lidhur me grupet shoqërore me të cilat ne identifikohemi: familjen tonë, shoqërinë lokale nga ku kemi ardhur, ose grupin e shokëve që i përkasim.

Gjuha bëhet më e rëndësishme si shënues e identitetit kur karakteristikat tjera që i ne përkasim një kulture të veçantë zhduken.

Gjuha, përveç si mjet komunikimi, bëhet, njëkohësisht dhe mjet për njohjen e botës që na rrethon.

***

Një nga mjetet më të rëndësishme për të edukuar (nxitur), sidomos te të rinjtë, dashurinë për atdhe e për gjuhën amtare është studimi i këngëve dhe ndodhive historike, duke e ruajtur nderin dhe ngritur në qiell trimërinë e bijve tanë më të mirë që me djersën dhe gjakun e tyre vaditën malet, fushat, shkrepat e trojeve stërgjyshore.

***

Jemi këtu ku jemi edhe për shkakun se në politikën shqiptare ka shumë burra e të dyja gjinive.