Një shpërthim i fortë u dëgjua sot në Shtip nga shpërthimi i bombës së rëndë 250 kg me lëndë shpërthyese 160 kg TNT, përcjell TetovaSot.

25 ditë bomba ka qëndruar në ambient të hapur, pasi ajo është gjetur gjatë gërmimit të themeleve të fabrikës së re të autobusëve Van Hool.

Shpërthimi i kontrolluar është kryer nga ARM-ja në bashkëpunim me piroteknikë profesionale dhe se nk ka shkaktuar asnjë dëm material në objektet përreth.

Ushtria vendosi të shpërthente nga skajet e jashtme të bombës me dinamit, fuqia e shpërthyese e së cilës ishte drejtuar tek predha, që të dyja mbyshjet kanë neutralizuar njëra-tjetrën./TetovaSot/