Gazetar i pavarur gjerman, Gerhard Visnevski, i cili ka shkruar disa libra, njëri prej tyre flet për 11 Shtatorin 2001, ka publikuar një video të dokumentuar në të cilën në mënyrë të ngadalësuar e ka shfaqur në Youtube.

Sipas gazetarit, në këtë video ka kontradikta dhe mospërputhje të vrasjes në Berlin, transmeton Gazeta Express

Një nga gjërat më të çuditshme në video është se që askush dhe askund nuk janë parë të plagosur e as u botua diku një emër i viktimave që humbën jetën në këtë sulm.
Visnevski është gazetar i pavarur, i cili ka punuar gjatë në shërbimin publik, por për shkak të punës së tij kërkimore dhe qëndrimi i palëkundur u largua nga puna, transmeton Express.

Ai ishte një nga të parët që zbuloi informacionin që shumë “emigrantë” nuk janë emigrantë vetëm ekonomikë, por në mesin e tyre kishte një numër të madh i njerëzve nga vendet e Afrikës Veriore që po vuajnë dënimin me burg në vendet e tyre, ose janë “falur” me kusht për të lënë vendin e tyre.