Një femër 21-vjeçare ka rrëfyer për ‘The Sun” për punën e saj si një prostitutë në një lokal. Ajo ka thënë se kishte nisur atë punë vetëm sa për të ndihmuar financiarisht njeriun e ëndrrave të saj, por tani nuk mund të ndalojë së bëri këtë punë.

Më poshtë mund të lexoni të plotë historinë e saj:

Unë jam duke punuar fshehurazi nga i dashuri im si një prostitutë. Unë dua të ndaloj, por kam nevojë për para.

I dashuri im është njeriu i ëndrrave të mia. Ai është 25 vjeç dhe ne kemi qenë së bashku për dy vjet.

Jemi banojmë në një apartament me qira, por shpresojmë që të bashkohemi me një shtëpi. Ai humbi punën e tij gjashtë javë më parë dhe ne është dashur që të ndalojmë me atë plan.

Makina e tij u prish dy javë më vonë dhe kushtonte shumë shtrenjtë për ta rregulluar.

Ne i dinim që familjet tona nuk mund të përballonin të na jepnin paratë, por ai kishte nevojë për një makinë për të shkuar në intervistat e tij të punës.

Ne ishim të shqetësuar e të sëmurë dhe i besova një mikeje të ngushtë.

Ajo punon si një prostitutë në mbrëmje dhe më sugjeroi që të nisja punën edhe unë aty, sepse është një mënyrë e thjeshtë për të fituar para shpejtë.

Isha e frikësuar por u regjistrova me agjencinë e saj.

Unë jam 21 vjeçare dhe njeriu i parë që takova ishte në pesëdhjetat e tij dhe shumë i sjellshëm.

Ai nuk kërkoi seks dhe shpresoja se do të ishte thjesht një marrëveshje sociale.

Njeriu tjetër ishte i ndryshëm.

Ai kërkoi seks, duke thënë se ishte ajo për të cilën kishte paguar.

Unë kisha për të bërë atë dhe më pas i thashë vetes se ishte vetëm seks.

Që atëherë unë nuk mund të ndalem.

Ndihem fajtore dhe i premtoj vetes time çdo herë që do të jetë hera e fundit.

Më pas vjen një faturë dhe mendoj se mënyra e vetme për të paguar është që të jesh një prostitutë.

I dashuri im nuk e din të vërtetën.

Ai mendon se unë kam fituar para shtesë duke ndihmuar shoqen time me një kontratë pastrimi.

Por ai u bë i dyshimtë dhe mendoi se po shihja dikë tjetër.

U përpoqa ta bind atë që nuk jam dhe ne kemi rënë dakord të punojmë me të.

Unë nuk e di nëse do t’i them atij të vërtetën, por rrezikoj ta humbas, gjë që unë mendoj se ka gjasa të ndodhë.

Unë jam abuzuar seksualisht nga një fqinj kur isha shumë e re dhe vetëm dua të jem i lumtur me të dashurin tim.

Përgjigjja e psikologes:

Mjerisht, edhe pse ju keni qenë duke u përpjekur për të ndihmuar të dashurin tuaj, unë dyshoj se ai do të të kuptojë.

Abuzimi seksual i bën një fëmije të ndjehet pa vlerë dhe i përdorur.

Edhe pse paguheni për punën e përcjelljes, ju ende jeni duke u përdorur dhe kjo është një ndjenjë e njohur për ju.

Mësoni të vlerësoni veten mjaftueshëm për të mos punuar si një prostitutë.

Mos lejoni që dëmtimi i abuzimit t’iu bëjë të rrezikoni të humbni njeriun e ëndrrave tuaja.

Merrni ndihmë për t’u marrë me efektet e abuzimit të fëmijërisë që keni vuajtur.

Kontaktoni Napac – Shoqatën Kombëtare për Persona të Abuzuar në Fëmijëri.

Ju jeni duke e vënë shëndetin tuaj seksual në rrezik dhe ndoshta atë të të dashurit tuaj, prandaj caktoni një kontroll seksual sa më shpejt të jetë e mundur.

Bisedoni me të dashurin tuaj për mënyrën se si mund të bëni që të nisni një punë të re dhe të organizoni financat tuaja të përbashkëta.