Si prindër, nuk mund të mos shqetësoheni për t’i mbajtur fëmijët të pastër dhe të sigurt nga balta.

Por mbi-sterlizimi i mjedisit të tyre mund t’i bëjë ata më shumë dëm sesa dobi.

Ekspozimi i të rinjve në mikrobet të përhapura në hapësirën e jashtme të madhe do t’u japë atyre një sistem imuniteti më të fortë dhe më të fuqishëm, shkruan Independent, transmeton Klan Kosova.

Ky është rezultat i një hulumtimi sipas profesorit Jack Gilbert, bashkëautor i “Dirt is Good: Advantage of Germs për Sistemin Imun të Zhvillimit të Fëmijës Tuaj”.

Në të vërtetë, eksperti i mikrobeve – pohon se varësia ndaj stilit të jetesës së brendshme dhe të pastër po dobëson mbrojtjen e fëmijëve tanë ndaj sëmundjeve.

“Shumica e prindërve mendojnë se të gjitha mikrobet janë të këqija, kjo nuk është e vërtetë. Shumica do të stimulojnë sistemin tuaj imunitar dhe do t’ju bëjnë më të fortë, ” u shpreh profesori Gilbert