Shkruan: Erald Selca

Ilir Meta President i yni presim nga ti që ta respektosh fuqishëm kushtetuten shqiptare dhe ta luash rolin e unitetit mbarëkombëtar dhe shumë shpejtë ta thirresh një tryezë mbarëkombëtare .

Ilir Meta është politikan karriere familje ushtarakesh atdhetare dhe Ilir Meta në kohen e tre lufterave çlirimtare ka dhenë një kontribut fuqishem me shume personalitete tjera të nderuara si Taulant Dedja , Ilir Kulla .

Eshte Ilir Meta që ka qendruar afer te perndjekurve nga regjimi vrastar i Millosheviçit madje me një rast znj.Sadaka Ogata perfaqesuse e OKB per refugjatë Iliri atebote zv.kryeminister i thotë se ose veproni konkretisht për ndihmë ose pirdhuni me burokracirat e juaja dhe me z.Pandeli Majkon kryeministrin menaxhuan krizen si o ma mirë .

Eshte Ilir Meta ai qe ne rrafshin kombetar nuk ka gabuar kurrë ndonese ne politiken e brendshme une si mbeshtetes tradicional i se majtes PS se kam pas verejtjet e mia .

Ilir Meta perkrahu fuqishem UÇK , UÇPMB UÇK kombëtare dhe i furnizoj me armë .

Ilir Meta ti pas Ramiz Alisë , Rexhep Meidanit kam shumë besim që do punosh në të mirë të ceshtjes shqiptare dhe sic kam degjuar ke fol per pasaportizimin e te gjithe shqiptareve me pasaporte shqiptare nje akt qe do ju nderonte lartë .

Gjithashtu pres ta rihapni prap ceshtjen came sic betë në vitin 2001 në Athinë dhe kordinonu me z.Edi Rama dhe autoritetet tjera shqiptare në diplomaci vecmas .

Endrra jonë mbetet bashkimi kombëtar , një personalitet i fuqishëm politik si ju me rreth 30 vite përvojë politike nga FRESHI deputet minister zv.kryeminister kryeminister kryetar kuvendi e tani president presim shumë punë të mira në te mirë të kombit tonë .

Suksese President , do të lavdërojmë dhe kritikojmë gjithnjë sipas punës suaj .

Kosova dhe viset tjera ju urojnë nga zemra rroftë kombi ynë