Mëlçia është një nga organet më të mëdha të trupit dhe luan një rol të rëndësishëm në shumë procese metabolike. Mbajtja e mëlçisë pastër dhe shëndetshme është një domosdoshmëri për shëndetin e përgjithshëm.

Ajo merr pjesë në procesin e tretjes së ushqimeve dhe ruajtjen e vlerave ushqyese, në largimin e toksinave nga trupi dhe një funksion i reduktuar i saj do të çonte në ndërtimin e indeve yndyrore toksike në trup.

Nëse keni këto shenja dhe ju shoqërojnë për një kohë të gjatë, atëherë mos i konsideroni si të parëndësishme, tregojnë për mosfunksionim siç duhet të mëlçisë:

– Lodhje kronike

– Letargji

– Ankth dhe ndjenë depresioni

– Probleme me tretjen

– Dhimbje koke

– Dhimbje kronik e muskujve

– Probleme me lëkurën

– Gazra

– Fryrje dhe dhimbje barku

– Diarre ose kapsllëk

– Çekuilibër hormonal

– Shtim në peshë.

Duhet të keni parasysh se kjo listë e simptomave nuk është gjithëpërfshirëse. Bëni mirë të eliminoni alkoolin, duhanin dhe yndyrnat