Shqiptarët në Maqedoni duhet të jenë minimalisht diku rreth 700.000 por duhet të përgatitet një ligj të mirëfillt për të bërë regjistrimin e ri të popullsisë në Maqedoni .

Bdi dhe Vmro i harxhuan paratê që ishin paraparë pêr të realizuar regjistrimin dhe pa asnjë arsye e anuluan regjistrimin e popullsisë .
Mendoj se duhet të egzistoj edhe mundësia e regjistrimit edhe të komunitetit bullgarë në Maqedoni pra  të kete edhe një grafë për tu regjiatruar edhe bullgarët dhe pastaj të shohim se sa janë maqedonasit .

Por edhe me këto 25 -30  % shqiptarët janë elemnt shtetformues dhe  faktorj stabilizues por edhe  destabilizues   , deklaroi Ziadin Sela në Click Plus Tv 21.