Në Gjykatën Supreme të Maqedonisë sot do të mbahet seancë për rastin “Kumanova” apo e njohur në opinion si “Lagjja e Trimave”.

Avokati i palës mbrojtëse, Mefail Arsllani, i pyetur për Portalb.mk, se kur mund të pritet një vendim i shkallës së parë, ai thotë se nuk mund të dihet se kur shpallet vendimi, pasi që ka një procedurë e cila patjetër duhet të tejkalohet.

“S’mundet të shpallet menjëherë vendimi. Sipas ligjit për procedurë penale, fjalë përmbaruese duhet të jep Prokuroria, pas asaj, avokatët kërkojnë termin – afat kohorë, që ata të përgatisin fjalën përmbaruese, secili avokat dhe mbrojtës ka drejtë për fjalë përmbaruese, pasi të mbarohet kjo procedurë pritet shpallja e vendimit”, thotë Arsllani.

Në rastin “Kumanova – Lagjja e Trimave” akuzohen 37 persona, për veprën “terrorizëm”, për ndodhitë e 9 dhe 10 majit të vitit 2015 në Kumanovë, në të cilën një grup i armatosur është përleshur me forcat e sigurisë të Maqedonisë. Nga rasti në fjalë, u vranë 8 policë nga njësitet speciale dhe nga njësitet e veçanta të MPB-së, ndërkaq 4 të tjerë u plagosën. Ndërkaq, humbën jetën edhe 10 pjesëtar të grupit të armatosur.