Samsung kishte një tremujor të parë mbresëlënës të vitit 2017, dhe kompania është nisur në një tremujor edhe më të mirë me rritje prej më shumë se 20% në të shitje dhe fitimin operativ.

Kompania njoftoi për të ardhurat për Q2 2017 ku shitjet vlerësohen të jenë rreth 60 miliardë KRW, ose rreth 52 miliardë dollarë.

Sipas njoftimit për shtyp, pritet gjithashtu që Samsung të ketë një fitim operacional rekord. Numri qëndroi në 9,9 miliardë KRW për janar-mars, dhe u rrit në 14 trilionë KRW ose rreth 12.2 miliardë dollarë në Q2.

Numrat janë sigurisht një lajm i mirë për Samsung. Q2 2017 do të jetë tremujori më i suksesshëm për kompaninë ndonjëherë, duke kapërcyer Q4 2016 dhe Q1 2017, periudhat aktuale më fitimprurëse.

Për krahasim, shitjet e fundit të Krishtlindjeve ishin rreth 5300.000 trilionë KRW, ose rreth 46 miliardë dollarë.

Udhëzimi i të ardhurave vjen pas shitjeve rekorde të Galaxy S8 dhe Galaxy S8 +. Tani filloi edhe lansimi Galaxy Note Fan Edition, por shitjet do të llogariten për tremujorin e ardhshëm fiskal.