Shumica e 20 vjeçarëve nuk janë tepër të shqetësuar për shëndetin e zemrës, presionin e gjakut apo kolesterolin.

Por kërkimet e reja paralajmërojnë se shqetësimet e moshës së mesme mund të jenë jetike për të mbrojtur trurin e tyre nga tkurrja e dekadave më vonë.

Neuroscientistët gjurmuan më shumë se 500 njerëz për tre dekada, duke monitoruar trurin e tyre dhe zemrat e tyre.

Ata gjetën njerëz të rinj që ndoqën një dietë të ulët kolesteroli, ushtruan disa herë në javë, braktisnin pirjen e duhanit dhe ulnin sheqerin kishin më pak  probleme të trurit në 40-tat e tyre.

“Ne e dimë se kur njerëzit marrin hapa të caktuar si ushtrimi dhe ngrënia e mirë, ata kanë zemra më të shëndetshme”, tha autori i studimit Dr. Michael Bancks i Universitetit Northëestern të Mjekësisë në Feinberg në Çikago.