Qyteti i Raqqas në Siri dhe fshatrat e tij thuajse janë rrënuar plotësisht nga luftimet e ashpra midis të ashtuquajturit Shteti Islamik dhe trupave të Forcave Demokratike të Sirisë të mbështetura nga koalicioni i udhëhequr nga SHBA-të.

Raqqa është kryeqyteti i vetëshpallur i ISIS.

Ndërkohë që militantët po përpiqen të rezistojnë, duke u angazhuar në luftëra të ashpra urbane, vrasjet nga betejat po bëhen kaq të zymta, saqë kufomat shihen gjithandej.

“Rrugët janë plot trupa të vdekur. Shkollat, ura dhe xhami ishin në shënjestër. Njerëzit [të vdekur] të shtrirë në rrugë. Disa njerëz u zvarritën nga makina “, tha një refugjat i arratisur nga qyteti për televizionin rus RT shkruan shn.

“Qentë po hanin trupat [e vdekur] sepse nuk kishte njeri që t’i merrte ato. Ju do të largoheni edhe nëse keni parë dikë, sepse nuk ka asnjë mënyrë për t’i marrë ato”, tha një refugjat tjetër i cili tani është duke pritur për t’u zhvendosur në qytetin Hama.

“Çdo fshat ka një masakër, masakrat janë kudo”, tha një nga refugjatët nga Raqqa.

Burri rikujtoi se në fshatin Mayslaoun, 16 vetë u vranë vetëm në një sulm.

“Pretendohet se bazat e ISIS u vunë në shënjestër në fshatin Maysaloun, pastaj 16 vetë vdiqën, ata ishin civilë”, tha një tjetër.