Në Kosovë, njohës të zhvillimeve politike dhe të sigurisë e cilësojnë shqetësuese rritjen e dukshme të një lufte informative dhe propaganduese ruse kundrejt Kosovës.

Ata thonë se nëpërmjet mjeteve të informimit që financohen nga vetë shteti rus, po bëhet përpjekje që të shtrembërohen të vërtetat, dhe në të njëjtën kohë të rriten paqartësitë rreth Kosovës në rajon dhe më gjerë.