Përfaqësues të komunitetit rom dhe egjiptian në Kuvendin e Kosovës janë deklaruar haptas se do ta votojnë Ramush Haradinajn për kryeministër të vendit.

Por, në anën tjetër, së paku deri më tash përfaqësues nga Lista Serbe, por edhe përfaqësues të partive tjera të komuniteteve, nuk janë deklaruar për një gjë të tillë.

Albert Kinolli nga Partia Rome e Bashkuar e Kosovës ka thënë se ia kanë bërë me dije të nominuarit për kryeministër Ramush Haradinajt se në parim do ta ketë mbështetjen e këtij komuniteti për formimin e Qeverisë.

Ai thotë se janë kundër kolapsit institucional dhe nuk duan që si komunitet të jenë pengesë për mosbërjen e Qeverisë.

“Në parim jemi deklaruar për formimin e Qeverisë pa kushte, sepse nuk duam që vendi të kalojë në kolaps”, thotë ai, duke shtuar se megjithëkëtë do ta shtrijnë ndikimin e tyre me një deputet që kanë në Parlament për të mos mbetur anash në përfaqësim ky komunitet.

Ndërsa Veton Berisha nga Partia Liberale Egjiptiane ka thënë për gazetën Zëri, se me ligj dhe me Kushtetutë obligohet që të kërkojë përfaqësim të këtij komuniteti në Qeverinë e re. Ai thotë se kërkesa e parë e këtij komuniteti është që të mos ketë bllokim të institucioneve.

Sipas tij, ky komunitet nuk ka vijë të kuqe që do të ndikonte në mosfunksionalizimin e institucioneve. /Zeri