Akhmad Kadyrov kishte deklaruar ditë më parë se në shtetin çeçen nuk ka homoseksualë. BBC kishte raportuar se në këtë republikë ruse po vriten anëtarët e LGBTI-s.

Këngëtarja shqiptare është në mesin e artistëve, që ka përkrahur nismën “EyesonChechnya”, krahas RuPaul e Lena Duhnam.

Edhe kancelaria gjermane, Angela Merkel dhe presidenti francez, Emmanuel Macron e kanë ngritur këtë problematikë me presidentin rus, Vladimir Putinin.