Anija historike, e cila e përdorur në luftë 220 vjet më parë, në 1797, është përsëri në det në Boston Harbour, pas një procesi restaurimi dyvjeçar.

Ajo u emërua nga ish Presidenti Xhorxh Uashington dhe fitoi tre beteja të mëdha gjatë Luftës së 1812 kundër Mbretërisë së Bashkuar,  iu nënshtrua një procesi restaurimi prej 12 milion dollarësh. Mbulesa e bakrit të anijes si dhe 42 transportues armë u zëvendësuan. Mbingarkimi i anijes, shtyllat e sipërme dhe oborret janë ende në restaurim dhe duhet të jetë gati përpara se anija të mund të rihapet për vizitat turistike.

Global

Anija  e riparur  u zhvendos në port në orën 11:15 të dielën në mbrëmje.

T mobile In article [4]