Më 16 korrik 1977, Renault fitoi çmimin e parë të Formula 1 për të hyrë në një kapitull të ri në historinë e saj të gjatë dhe të shquar – një që daton që në fillim të motorsportit.

Gjatë dekadave të mëvonshme, Renault konkurroi me sukses në të gjitha format e sportit, nga garat e qarkut, deri në konfrontim tradicional, përpjekjet rekorde dhe garat e qëndrueshmërisë.

Për këtë arsye ishte e pashmangshme që shfrytëzimet e ndryshme të garave motorike në fund të fundit do të çonin Renault në F1, majën absolute të sportit.

Së fundmi, Renault edhe në segmentet e veturave standarde është bërë lider evropian dhe një trend të tillë të shitjes e ka edhe në Kosovë, duke lënë pas shumë modele rivale të veturave. Për më shumë, Renault tani është edhe marka më e madhe franceze në botë, e cila në secilin vit ka disa modele që zgjedhen si më të mirat në kategorinë ku ato garojnë.

Në tregun kosovar, Renault përfaqësohet nga Automita, e cila ka edhe veturat e tjera të aleancës Renault-Nissan, përkatësisht modelet Nissan dhe Dacia.