Shkruan,Albert Ramadani

Koalicioni parazgjedhor tashmë i njohur si PAN,ne fushatën parazgjedhore për zgjedhjet nacionale nominuan Z.Haradinaj për kryeministër ky koalicion tashmë po bëhet gati ta drejtojë  ekzekutivin e vendit, Z. Haradinaj një post të tillë e pat mbajtur ne 2004-shin,Por ishte gjykata ndërkombëtare me seli ne Hag e cila ja kishte ndërprer ku kjo e fundit patë ngritur aktakuza ndaj Haradinaj për periudhen e luftes se fundit  ku Haradinaj  ish-komandat UÇK-së, për pjesen e dukagjinit dhe  pas ngritjes se aktakuzave Z.Haradinaj si kryeminstër doli me një vendim ku e mori një vendim të vështir mori vendim dhe dha dorheqje nga posti ekzekutivit te vendit,Haradinaj u tregua bashkëpunues me gjykaten deri në fund ku kjo e fundit e liroj nga të gjitha aktakuzat.

Ramush Haradinaj gjithëher punojë dhe at me shumë dëshirë te kthehet ne postin e kryeministrit,nese Haradinaj do të kthehet ne postin e ekzekutivit.

A do jetë kryeministër i proceseve të vështira apo vetum kryeministër sa për ta plotësuar një dëshirë.Një qeveri me 61 deputet quhet qeveri e pakicave,qeverit e pakicave nuk mundë te shtyn procese dhe asnjë ligje te rëndesishëm kur dihet se kosovën e presin mjaft procese tejë rendesishme kjo qeveri e pakices ndoshta mundë te mbijetojë.

Por kjo qeveri do jetë qeveri për pushtetin,Por jo për qytetarin ?