Qeveria bullgare sot e aprovoi Memorandumin për bashkëpunim mes ministrive të transportit dhe lidhjeve të Bullgarisë dhe Maqedonisë për zhvillim të komunikacionit hekurudhor ndërmjet dy vendeve.

Pres shërbimi i Qeverisë në Sofje kumtoi se pala bullgare e mori obligimin për rindërtim të linjës hekurudhore Sofje-Perniq-Radomir-kufiri i Maqedonisë deri në vitin 2027, ndërsa Maqedonia nga ana e vet ka obligim deri në vitin 2025 ta ndërtojë linjën nga Kriva Pallanka-Deve Bair-kufiri bullgar.

Nga ana bullgare është emëruar ministri i Transportit Ivajllo Moskovski ta nënshkruajë Memorandumin për bashkëpunim.