Në zonën e njohur si “Borgo Vittoria”, në Itali, prostituta bëjnë seks në ambiente publike. Kjo sjellje e prostitutave gjysmë-lakuriq ka shkaktuar dhe protesta nga ana e banorëve të zonës.

“Via Ala di Stura” është bërë një nga vendet më të frekuentuara për këtë aktivitet.

Në veçanti, vajzat rumune, shqiptare dhe ata nga Afrika Qendrore, janë kthyer në një makth për banorët që jetojnë aty.

Ata zënë kryqëzimet e rrugëve, dhe shpesh shikohen të jenë dy ose tre vajza. Ata kanë dy gjera të përbashkëta: janë të gjithë të reja dhe rrinë gjysmë-lakuriq. Via Ala di Stura është vendi ku shërbehet vetëm seks nga ana e prostitutave.

Vajzat rumune, shqiptare dhe ata nga Afrikën Qendrore që kanë kolonizuar këtë territor janë nën mbikëqyrjen e tutorëve Corso Grosseto dhe Via Bongiovanni.

Në perëndim të diellit, lagjja bëhet e gjitha e tyre. Ata me trupat e tyre tërheqës kanë për qëllim që të ndalojnë klientë ose shoferë që kalojnë aty, për ti marrë dhe për ti çuar më pas dhe në clube.

‘Të gjithë skenat e tyre të turpshme përveç ditës ata i fillojnë në orën 21:00, e ndërsa fëmijët janë të pranishëm në rrugë të shoqëruar nga prindërit. Në rrugë ne numërojmë katër ose pesë vajzat, flasin me zë të lartë dhe minimalisht janë të zhveshura” thotë një banor. Në mëngjes, punëtorët fshijnë prezervativëve të përdorura, mbështjellësve plastike dhe shami të pista, të përdorura nga ata.