Shikimi i pornografisë u jep meshkujve pritje jo realiste që femrat mund të arrijnë orgazmën shumë lehtë.

Në këtë përfundim kanë ardhur hulumtuesit që kanë analizuar 50 videot pornografike që janë shikuar më së shumti, gjatë periudhave të ndryshme, për te gjetur frekuencën e orgazmës tek meshkujt dhe femrat.

Gjetjet e tyre tregojnë që vetëm 18% të femrave kishin përjetuar orgazmë, ndërsa të tjerat ishin të rreme.

Kjo shifër është shumë e ulët krahasuar me meshkujt, 78% saktësisht.

Konkluzioni i këtij studimi është që si rezultat i paraqitjes të orgazmës tek meshkujt dhe femrat në video pornografike, njerëzit krijojnë përshtypje dhe pritshmëri jo reale sa i përket performacës seksuale të meshkujve dhe femrave.