Një prezantuese iraniane e televizionit shtetëror ka nxitur reagime pasi është parë duke pirë birrë e pa hixhab sa ishte me pushime në Zvicër.

Konsumi i alkoolit në Islam është i ndaluar dhe alkooli është ndaluar në Iran që nga themelimi i qeverisë së Republikës Islamike më 1979, transmeton portali arbresh

Kodet e veshjes islamike zbatohen rreptësisht nga ‘policia morale’ në vend, flokët dhe trupi i grave duhet të mbulohen në publik. Veshja e hixhabit, një kokë mbuluese e veshur në publik nga gratë myslimane, është e detyrueshme.

Azadeh Namdari, e cila është gjithashtu prezantuese dhe aktore, ka mbështetur në mënyrë aktive pajtueshmërinë me hixhabin. Gazeta iraniane konservatore Vatan-e Emruz botoi një foto të saj në një hixhab të plotë në vitin 2014 nën titullin: “Faleminderit Zotit, unë veshi shaminë”.

Namdari tani është duke u kritikuar ashpër dhe është quajtur një hipokrite për shkak të fotos me pa hixhab e duke pirë atë që duket si birrë. Kritikët në mediat sociale e akuzuan atë për “hipokrizi” dhe “sjellje të dyfishtë”.