Një oficer policie është vënë nën akuzë për vrasje nga pakujdesia, pasi djali i tij i mitur u mbyt në një banjë, ndërsa burri fliste në telefon me gruan.

Raymond Licon Junior, 27 vjeç, nga Departamenti i Policisë El Paso në Teksas, e la djalin e tij 11 muajsh Azrael, në banjë para se të largohej për të bërë një telefonatë.

Hetimet treguan se ai nisi diskutimet me gruan e tij nëpërmjet mesazhit tekst para se të vazhdonte në telefon.

Regjistrimet tregojnë se ai thirri shërbimet e emergjencës 45 minuta pas nisjes së diskutimit, në të cilin pikë uji ishte tejmbushur, duke përmbytur lart në banesën e tij.

Licon thuhet se i tha një fqinji dhe zyrtarëve përgjegjës se në mes të diskutimit kishte harruar se djali i tij ishte në vaskë dhe fajësoi veten për vdekjen.

Gjyshi i Azraelit, George Montenegro, zbuloi se vajza e tij dhe z. Licon janë aktualisht në mes të një divorci.

Duke folur për vajzën e tij, Montenegro shtoi se ajo ishte “e shkatërruar emocionalisht”.

Licon është arrestuar dhe është liruar nga detyrat e tij në departamentin e policisë.

Ai është regjistruar në objektin e paraburgimit në rrethin e El Pasos nën një obligacion prej 10,000 dollarësh.