Arteriet e bllokuara? Zgjidhja mund të gjendet lehtësisht, jo në ilaç, por në kuzhinën tuaj.

Rezultatet nga një studim i kohëve të fundit kanë treguar se lëngu i shegës mund të ndryshojë procesin e arterosklerozës dhe të parandalojë patologjitë e sistemit kardiovaskular që mund të shkaktojnë sulm në zemër.

Një studim klinik tregoi se shega mund të ndihmojë në pastrimin e arterieve të bllokuara pasi sipas këtij studimi tre vjeçar, ekstrakti i shegës ka ndihmuar në zhbllokimi e arterieve deri me 9%, transmeton Klan Kosova.

Fruti i shegës ka efekt në sëmundjet kardiovaskulare dhe poashtu vepron si anti-oksidant, anti-inflamator dhe ul tensionin e gjakut.

Por pse ky frut është kaq i mirë për zemrën tuaj?

Lëngu i shegës është i pasur me antioksidantë, veçanërisht me vitaminë C. Nëse ka mangësi të vitaminës C në trup, kjo mund të çojë në shfaqjen e sëmundjeve kardiovaskulare.