Miliona venezuelas i janë bashkuar një grevë të përgjithshme të thirrur nga opozita për t’i bërë thirrjet Presidentit Nicolas Maduro që të anulojë zgjedhjet për një asamble e përgjithshme.

Përleshjet midis policisë dhe protestuesve vranë të paktën tre persona. Më shumë se 300 të tjerë thuhet se u arrestuan.

Maduro tha se protesta ishte minimale dhe se liderët e saj do të arrestoheshin.

Protestat e opozitës kanë ngritur popullin në këmbë që nga prilli i këtij viti dhe më shumë se  100 persona kanë vdekur nga përleshjet në të gjithë vendin.

Demonstruesit janë të zemëruar për planet e zotit Maduro për të rrëmbyer pushtetin në dhe po kërkojnë zgjedhje të menjëhershme.

T mobile In article [4]

Demostrata filloi në mënyrë paqësore para se disa të rinjë të maskuar të hidhnin gurë dhe bomba zjarri.

Qeveria ka paralajmëruar demonstruesit, të cilët kanë protestuar prej një muaji, se e drejta e tyre për të shkaktuar trazira në rrugë nuk është absolute.

Ministri i Drejtësisë dhe i Brendshëm Nestor Reverol paralajmëroi se bllokimi i autostradave do dënohet me tetë vjet heqje lirie