Forcat izraelite dhe ato palestinezë janë përleshur në Jeruzalemin Lindor dhe në Bregun e pushtuar Perëndimor mes përplasjeve mbi një vend të shenjtë në Jeruzalem.

Ujë dhe gaz lotsjellës u hodhën mbi protestuesit që qëlluan me gurë dhe objekte të tjera jashtë mureve të Qytetit të Vjetër.

Gjithashtu se një i ri palestinez u qëllua për vdekje, por rrethanat e vrasjes nuk janë ende të qarta.

Tensionet janë rritur pasi dy policë izraelitë u vranë të premten e kaluar.

Treizraelitë vranë oficerët në afërsi të një vendi të shenjtë që nga myslimanët njihet  si Haram al-Sharif dhe nga hebrenjtë si mali i Tempullit.