Për kancerin e prostatës flitet shumë pak

Është një çështje e ndjeshme, por e rëndësishme për burrat në mbarë botën. Gjëndra që prodhon spermë është padyshim shumë e rëndësishme, por çrregullimet në këtë zonë janë gjithnjë e më të zakonshme tek meshkujt mbi 50 vjeç, transmeton portali arbresh.info.

Prostata e zgjeruar mund të shkaktojë urinim të shpeshtë dhe të dhimbshëm dhe përveç kësaj kanceri i prostatës është kanceri i tretë më i zakonshëm në meshkujt amerikanë.

E pra, gjëra të ndjeshme si dieta, stërvitja dhe kontrolle të rregullta janë mënyra më efektive për të mbajtur prostatën tuaj të shëndetshme. Megjithatë, një metodë e re, shumë më e këndshme është zbuluar nga studiuesit në Universitetin e Harvardit.

Studimi vëzhgoi zakonet seksuale të 32 mijë burrave dhe në përfundim përcaktoi se ata me një normë më të lartë të derdhjes ishin më pak të ngjarë të kishin tumoret e prostatës.

Për këtë çështje autori i studimit deklaron:

“Ne kemi gjetur se meshkujt që raportojnë frekuencën më të lartë në krahasim me atë të ulët ejakulative në moshën e rritur ishin më pak të ngjarë të diagnostikoheshin më pas me kancer të prostatës. Ky studim i madh parashikon provën më të fortë deri më sot të një roli të dobishëm të ejakulimit në parandalimin e kancerit të prostatës”.

Pra, sa herë duhet të ejakulosh një muaj? Paneli i studiuesve beson se 21 herë është numri i herave që do t’ju mbrojë nga kanceri i prostatës. Gjatë një diskutimi me Ultimate Health, ekspertët thanë:

“Njëzet e një ejakulacion ose më shumë në muaj mund t’ju mbrojë (meshkujt) nga kanceri i prostatës”.

Studimi zbuloi se meshkujt që ejakuluan të paktën 21 herë në muaj kishin një rrezik më të ulët prej 33% të kancerit të prostatës sesa ato që nuk kishin