Kungulleshkat janë ushqim i hatashëm, sidomos për personat që duan të humbin në peshë dhe të gatshëm ta presin shkuarjen në det.

Kanë pak kalori, mbushin lukthin dhe ofrojnë ndjenjën e ngopjes.

Janë të pasura me vitamina B dhe C, mangan dhe kalium, e shumica e tyre gjendet në lëvore, kështu që mos i qëroni.

Nëse i konsumoni përditë, parandaloni kapsllëkun përmirësoni tretjen, pastroni zorrët.

Lajm i mirë për meshkuj është se konsumimi i tyre ndihmon në pakësimin e simptomave të prostatës së zgjeruar, por edhe e forcojnë libidonë.

Përmbajnë edhe pektinë, që ndikojnë kundër diabetit, ruajnë nervat dhe ndihmojnë kundër stresit.

Global