Nëse nuk e ndërprisni alarmin, humbisni!

Njerëzit që flenë pak i nënshtrohen rrezikut që të preken nga Alzhimeri.

Këtë e thotë një hulumtim i bërë në Univbersitetin e Wiskonsin-Madison, transmeton Klan Kosova.

Edhe të dhënat para këtyre kanë shfaqur se gjumi ka ndikim në zhvillimin apo progresin e sëmundjes së Alzhimer dhe atë në shumë forma”, ka thënë bashkëautorja e studimi Aurora Bendlin.

“Gjumi i ndërprerë apo mungesa e gjumit mund të çoj në ngritjen e pllakave të amiloidit pasi që sistemi i pastrimit të trurit fillon të veprojë gjatë periudhës së gjumit”.

“Një zhvillim i tilla mund të jetë i dëmshëm për trurin dhe sistemin kognitiv”, ka shtuar ajo.