Kombet e Bashkuara sot përshëndetën marrëveshjen për ndërprerjen e zjarrit në jugperëndim të Sirisë deri tek e cila erdhën SHBA-të dhe Rusia, duke thënë se do të mbështesin bisedimet e ardhshme paqësore.

Zëvendës emisari special i Kombeve të Bashkuara për Siri, Ramzi Ramzi the se shpreson që bisedimet për Sirinë do të sjellë deri te rënia e dhunës dhe marrëveshjet e reja në gjithë vendin.