Ndonjëherë dhimbjet e kokës bëhen të padurueshme. Disa persona zgjedhin të mos konsumojnë ilaçe. Por dhimbja nuk mund të largohet vetvetiu.

Nëse keni zgjedhur të mos konsumoni asnjë medikament, ne ju sugjerojmë që për dhimbjen e kokës, të kuroheni me metoda popullore. Më poshtë mund të lexoni 3 metodat që funksionojnë vërtet për të larguar dhimbjen e kokës.

Metoda e parë
Zieni farëra ftoi dhe lëngun e pini esëll ose në momentin që fillon dhimbja.

Metoda e dytë
Një kokërr qepe shtypet me 1-2 lugë kafeje me kripë. Përzierja hidhet në një napë dhe vendoset në ballë.

Metoda e tretë
Përgatisni një kafe pa sheqer dhe shtoni në të 10 pika limoni. Kur të kini dhimbje pini nga  një filxhan kafeje të tillë.
Përsa i përket Migrenës, kur vërehen shenja paralajmëruese të saj, këshillohet të konsumoni 1-2 kokrra molle jeshile.