hkruan,Albert Ramadani

Ramushit do ti mjaftone një mbështetja legjitime duke e marrë besimin ne kuvendi me anë te votave te nevojshme për ta formuar qeverin,Mbështetja morale e një familje emblematike siç është familja presidentit të ndjerë Rugova,nuk i kryn punë Ramushit edhe pse familja Rugova gëzon një respekt nga qytetaret e kësaj Republike.

Ramush Haradinaj i cili është i nominuari nga koaliciini PAN,mendon se bashkëpunimi dhe punët e sukseshme qe kishte ne qeverin kur ishte koalicione me,LDK-ne e asaj kohe qe drejtone presidenti Rugova ,mendon qe 100,ditet e qeverisjes së ti, siç i prezenton edhe si lider AAK-së edhe si ish kryeministër i vitit 2004.

Tashmë Ramush Haradinaj duhet ta kuptoj dhe këshilltaret e tije duhet ta sugjerojnë se rrethanat e vitit 2004, kanë ndryshuar edhe nese ne at kohë Haradinaj ishte njëri ndër nga Kryeminstrat më të sukseshm deri më tani qe kishte Kosova pas çlirimit dhe formimit të shtet-ndërtimit,edhe pse nuk qendroj shumë ne këte post ne kto rrethana edhe nese Haradinaj merrë drejtimin e qeveris,vështir do ta ketë qe të bëj ndryshme te mëdha,pavarsisht vullnetit të tije.

Edhe pse Ramush Haradinaj është pregaditur qe me ekipin e vet dhe me partit që e përbëjne koalicionin PAN, të qeveris ,nuk po shihet se do ta ketë të leht formimin e qeveris kur ende nuk ësht thirrur seance kostituive dhe ende me sap o duket nuk janë sigurar as votat për kuvend,dihet mire nese nuk janë votat për kryeparlamentarin dhe kryesin e kuvendit vështir të kalohet ne pjesen për formimin e qeveris.