Apple ka njoftuar se kompania Nokia do të paguaj pothuajse dy miliardë dollarë, në mënyrë për të parandaluar një padi të mundshme, atë që kishte bërë edhe kompanisë Samsung.

Veprimi i fundit zgjon ‘konfliktin’ për shkak të patentave midis Apple dhe Nokia i cili ka filluar vitin e kaluar.

‘Armëpushimi’ në mes këtyre dy kompanive u njoftua në muajin maj, kur të dyja palët kanë shprehur dëshirën për bashkëpunim në të ardhmen dhe iniciativën e përbashkët dixhitale.