Centrali më i madh i paneleve diellore në botë ndodhet në Arizona.

2400 hektarë midis Yuma dhe Phoenix, fabrika prej 290 megavat do të dërgojë energji elektrike në shtetin e Kalifornisë për dy dekadat e ardhshme, transmeton lajmi.net

Njësia prej 1.8 miliardë dollarësh është në pronësi të NRG Energy, Inc. dhe MidAmerican Renewables, LLC.

Njerëzit me hapjen e saj kanë qenë shumë të ngazëllyer, nga që ruhet energjia e pastër.

Shikoni videon më poshtë për më shumë.