Një çift i zhdukur para 75 vitesh në masivin e Diablerets, në jug të Zvicrës, u gjend i mumifikuar nën dëborën e një akullnaje në lartësi 2. 615 metra, njoftuan mediat zvicerane.

Drejtori i zonës së skive në “Akullnajën 3000”, Bernard Tschannen, tha për media se trupat e konservuar në mënyrë perfekte ishin pranë njëri-tjetrit, me çantat e tyre në shpinë, një shishe uji, një libër dhe një orë.

“Bëhet fjalë për një burrë dhe një grua që mbanin veshje të Luftës së Dytë Botërore. Akulli i ka ruajtur në mënyrë perfekte dhe mjetet e tyre ishin të paprekura”, tha ai.

Drejtori i kompleksit të skive mendon se çifti me shumë mundësi mund të ketë rënë në ndonjë gropë dhe trupat janë shfaqur më vonë për shkak të ngrohjes klimatike.