Felix Baumgartner ka thyer rekordin duke rënë nga hapësira në tokë.

Lartësia nga statosfera ka qenë 120,000 këmbë, transmeton lajmi.net

Ai ka thyer rekordin botëror, duke u regjistruar kështu në librin Guinness.

Felix Baumgartner ka thënë për këtë mision ”Në një mision të këtillë, ju duhet të jeni mentalisht fit dhe të keni kontroll për çdo gjë që bëni, dhe unë jam përgatitur për këtë.”

Felix ka thyer limitet e tij personale në fluturimet e bëra ndonjëherë nga njeriu. Me një grup shkencëtarësh, ingjinier dhe mjekë pas tij,  ai rishkruajti historinë me Red Bull Stratos.