Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje!, Rexhep Selimi, ka bërë me dije se koalicioni PDK-AAK-Nisma nuk i ka numrat për ta formuar Qeverinë e re.

Në një intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai ka thënë se pretendimet e këtij koalicioni, se do ta bëjë Qeverinë me “X” deputetë, pa dhënë emra të tyre, janë të padinjitetshme.

Sipas tij, shtyrja e seancës konstituive e Kuvendit tregon se PAN-i nuk i ka numrat për formimin e institucioneve.

“Kaluan më shumë se pesë javë dhe ende kanë ngelur në një fjali të vetme se ‘i kemi numrat’. Nëse i kanë numrat, le ta thërrasin seancën tash. Nëse jo, le ta thonë”, ka thënë Selimi.

Ai ka theksuar se Lëvizja Vetëvendosje! i ka aleatët e nevojshëm për ta bërë Qeverinë pa kushtet e Serbisë dhe pa votat e Listës Serbe.

Selimi e ka kundërshtuar edhe idenë që vendi të ketë një qeveri gjithëpërfshirëse.