“Nëna e dragonjve” dha një intervistë të gjatë për revistën “Rolling Stone” dhe përmes kësaj reviste shprehu këmbënguljen e saj se në Hollywood femrat trajtohen “ndryshe”.

Aktorja britanike, e njohur më së shumti për rolin e saj si Daenerys Targaryen në serialin “Game of Thrones” thotë se në industrinë më të madhe të kinematografisë në botë “seksizmi” është njësoj si “racizmi”.

“Më duket vetja naive që e them këtë, por është njësoj si të përballesh me racizmin. Është kudo dhe të gjithë janë në dijeni të kësaj”, thotë 30-vjeçarja.