Një valë e të nxehtit afrikan ka përfshirë Turqinë, aq sa në qytetin turk të Antalias ka nisur të shkrijë asfalti në rrugës.

Sipas Drejtorisë së Përgjithshme të Metrologjisë, vala e të nxehtit nga Afrika e Veriut do të vazhdojë edhe për disa ditë të tjera, ndërsa temperaturat janë nga 6-10 gradë celsius mbi normat sezonale, “temperatura më të lartat për shumë vite”.

Nëse në Ankara dhe Bursa, temperaturat kanë arritur 40 gradë, në Analia i kanë kaluar 42 gradp, ndërsa në Manisa 44 gradë, në Dijarbakir 43 gradë dhe më ekstremet janë në qytetet Sanliurfa dhe Aydin me 45 gradë.

Vala e të nxehtit do të jetë deri të mërkurën dhe më pas, temperaturat do të kthehen në normat normale të stinës.

Antalya'da Afrika sıcakları etkisini göstermeye başladı …İşte size Antalya'da son durum Video: Serik Merkez

Gepostet von Antalya am Freitag, 30. Juni 2017