Hipopotami më i vjetër në botë i cili ka jetuar në kopshtin zoologjik “Manila”, ka ndërruar jetë ditën e sotme nga mosfunksionim i organeve. Ajo quhet Bertha dhe ishte 7 vjeç.

Bertha ngordhi mbas 65 vitesh jetë, peshonte 2,5 tonë. Në 1959 ishte hera e parë kur mbërriti në “Manila”.

Drejtori i kopshtit zoologjik, James Dichaves, i tha Agence France-Presse se Bertha u gjet e vdekur në kafazin e saj