Një musliman që u sulmua me acid ka marrë plag që do i mbesin për tërë jetën, do të di pse sulmi ndaj tij nuk është cilësuar si terrorizëm.

Jameel Muhktar ka qenë në koma për dy ditë pasi një njeri i ka sulmuar me acid atë dhe kushërirën e tij Resham Khan përmes dritares së makinës derisa po prisnin në samafor në Beckton.

“Nëse një djal aziatik sikur unë, do të shkonte tek makina e një çifti Anglez dhe do ti sulmonte ato, e di që i gjithë vendi do ta cilësonte si sulm terrorist” i ka thënë ai Channel 4 News.

“Është definitivisht sulm në bazë të urrejtjes. Është diçka që ka të bëjë me Islamofobinë. Unë skam problem me asnjë njeri. Jemi të pafajshë. Pse do të na e bënë këtë dikush?”

Sulmi erdhi në ditëlindjen e 21-të e Khanit, duke e lënë atë me lëndime të tmerrshme në fytyrë dhe trup, lëndime në stomak, qafë, krahë, veshë dhe nevojë e madhe për ndërhyrje në shpinë.

Ndërsa është gjetur sulmuesi, i cili që nga viti 2015 bënte thirrje të vrasje dhe thirrje Islamofobike. Ai për këtë sulm po trajtohet si krim me motive të urrejtjes.