Një foshnje e porsalindur në Ajova ka ndërruar jetë pasi u infektua me virusin HSV-1 të herpesit përmes një puthjeje.

Virusi që është i njëjti që formohet pas enjtjes nga ftohja, ka çuar në meningjit, që është ënjtje e membranave që mbulojnë trurin dhe palcën kurrizore.

Mariana Sifrit u lind me 1 korrik dhe ishte shumë e shëndetshme. Gjashtë ditë pas lindjes së saj, prindërit Nicole dhe Shane u martuan. Disa orë pas martesës, ata thanë që Mariana ra në gjendje letargjie dhe ndaloi së piri qumësht gjiri, kështu që e dërguan në spital.

Pasi ata mbërritën në Spitalin e Blank Children në Des Moines, mjekët zbuluan se Mariana kishte kontraktuar meningjit HSV-1, një virus herpes që mund të transmetohet nga një person i infektuar edhe nëse nuk kanë një lëndim të hapur.

Të dy prindërit u testuan për virusin, por rezultatet dolën negative, për këtë u arrit në përfundimin që ajo e mori virusin nga një puthje.

Ajo ishte vetëm 18 ditëshe kur ndërroi jetë.