Veza është një prej ushqimeve më të shëndetshme dhe gjithashtu e pasur me proteina.

Por mbi të gjitha veza zë vend në pjesën më të madhe të gatimeve duke e bërë një ushqim të pazëvendësueshëm në kuzhinë. Por sa i rëndësishëm është konsumi i përditshëm i saj?

Më shumë se sa mund ta mendonit, dhe për këtë arsye duhet të konsumoni çdo ditë 2 vezë. Për më tepër hidhini një sy vlerave që ka veza në organizëm.

1- Ulë në mënyrë të ndjeshme rrezikun nga kanceri

2 – Ngadalëson procesin e plakjes

3 – Ndihmon në rënien e shpejtë të peshës

4 – Forcon flokët dhe rigjeneron lëkurën

5 – Ulë riskun e sëmundjeve kardio-vaskulare

6 – Njësoj si qepa i mban sytë tuaj të shëndetshëm dhe të pastër

7 – Në veçanti nga shumë ushqime ndihmon nënat shtatëzënë të mos kenë komplikacione apo defekte

8 – Forcon kockat dhe dhëmbët

9 – Mbi të gjitha mbron trurin tuaj.